معنای نگرانی خامنه‌ای از «رها بودن فضای مجازی»؟

Mar 24, 2021 · 6m 47s
معنای نگرانی خامنه‌ای از «رها بودن فضای مجازی»؟
Description
یکی از موضوعات سخنان خامنه‌ای در اول فروردین ۱۴۰۰نگرانی از فضای مجازی بود و در این رابطه گفت: «همه‌ٔ کشورهای دنیا، بر فضای مجازی اعمال مدیریت می‌کنند، اما در کشور ما، برخی به رها بودن فضای مجازی افتخار می‌کنند در حالی که این شیوه به هیچ‌وجه افتخار ندارد». .

روشن است که هراس اصلی خامنه‌ای از انعکاس نظرات مخالف مردم نسبت به حاکمیتش، انعکاس اعتراضات اجتماعی آنها در فضای مجازی، و هم‌چنین نگران از بازتاب فعالیت‌های ضد نظام و براندازانه در فضای مجازی است.

چون مردم به‌طور روزمره هم مشکلات و بحران‌هایی را که حاکمیت گریبانگیر آنها کرده در فضای مجازی منعکس می‌کنند و هم در این عرصه تنفر و کینه خود را نسبت به آن ابراز می‌دارند.

مدیریت مورد نظر خامنه‌ای نیز اساساً ناظر بر سانسور و فیلتر کردن مواردی در فضای مجازی است که امنیت و موجودیت نظام را به خطر می‌اندازد.

اما به‌رغم این نگرانی ولی‌فقیه نظام آذری جهرمی وزیر ارتباطات زیرآب حرف‌های او را زد و با اذعان به شکست نظام در مقابله با فضای مجازی گفت شیوه سانسور و فیلترینگ دیگر کارساز نیست و امری منسوخ شده است.

آذری جهرمی این گفته را مستند به‌نظر اکثر صاحب‌نظرانی کرد که معتقدند با پیشرفت ابزار ماهواره‌یی امکان مسدود کردن سایتها مانند گذشته وجود ندارد و: «این اعتقاد اکثر صاحبنظران است. راه‌کار مؤثر برای ایفای نقش، تکیه بر جوانهای خلاق و وارد شدن در رقابت با پلتفرم های بین‌المللی است. موانع داخلی و تنگ نظریها رفع شود، جوانهای توانمندی داریم» (خبرگزاری برنا ۲ فروردین ۱۴۰۰).

پیش از جهرمی احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور سابق رژیم نیز با اشاره به شکست نظام در سانسور فضای مجازی گفت: «امروز در دنیای ارتباطات فیلتر معنا ندارد. فیلتر کردن و ایجاد محدودیت، یک امر شکست‌خورده است» (سایت جماران ۳ اسفند۹۹ به‌نقل از تلویزیونTRT ترکیه).

البته ابراز نگرانی خامنه‌ای نسبت به فضای مجازی در روز اول فروردین برای اولین بار نیست، او در روز ۱۱اردیبهشت سال۹۸ نیز در یک سخنرانی ضمن ابراز وحشت از شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی گفت: «دشمنان از ناحیه فضای مجازی دارند برنامه‌ریزی می‌کنند دارند برنامه‌ریزی می‌کنند برای این‌که به نظام ضربه بزنند» (تلویزیون شبکه یک ۱۱اردیبهشت ۹۸).



شکست حاکمیت از مردم در فضای مجازی و «برنامه ریزی دشمنان» در آن پاسدار حسین شریعتمداری گماشته خامنه‌ای در کیهان را آن‌چنان نگران کرده که با بیان سخیف و لمپن پاسداری خود نسبت به افکار عمومی مردم در فضای مجازی، نگرانی‌های خود و و خامنه‌ای را ابراز داشت: «متأسفانه فضای مجازی در ایران یله هست رهاست یک دفعه یک تعبیری داشتند آقا که مثل سگ هار است رها شده بعد می‌گویند قلاده‌اش را بعداً می‌آوریم خب اول قلاده‌اش را بیار بعد رهایش کن هیچ کشوری ببینید افکار عمومی رفتار عمومی را می‌سازد یعنی آدمها همان‌طوری عمل می‌کنند که فکر می‌کنند به همین علت هست که اصلاً جنگ نرم فرمول جنگ نرم همین است کسانی که مدیریت افکار عمومی را به‌عهده دارند می‌توانند مدیریت رفتار عمومی را هم به‌عهده بگیرند به‌دست بگیرند چرا ما بایستی مدیریت افکار عمومی‌مان را حالا در حدی مدیریت افکار عمومی‌مان را به دشمن بدهیم؟ یعنی الآن در فضای مجازی مدیریت به‌عهده دشمن است» (تلویزیون شبکه سه ۲ فروردین ۱۴۰۰).

این ابراز نگرانی‌ها به‌دلیل این واقعیت است که حاکمیت آخوندی از فضای مجازی و کارزاری که در این عرصه علیه آن توسط مردم و مقاومت ایران صورت می‌گیرد به جد ضربه خورده است، خصوصا این‌که تجربه قیامهای سالهای گذشته را دارد که اعتراضات مردمی از طریق فضای مجازی پیوند خورد.

در حال حاضر هم از این طریق است که اقشار مختلف زمان و مکان تجمع‌های اعتراضی‌شان را اطلاع‌رسانی می‌کنند و معترضان در زمان و مکان مشخص به هم می‌پیوندند.



خامنه‌ای و پاسدار حسین شریعتمداری ادعا دارند که فضای مجازی ول است، اما واقعیت این است تا آنجا که به فعالیت حاکمیت برای سانسور فضای مجازی برمی گردد، در این رابطه کم نگذاشته و هرکاری که از دستش برآمده و هرغلطی را که توانسته انجام داده، اما مردم تمامی تلاش‌های آنرا با شکست مواجه کرده‌اند.

روشن است که نگرانی رژیم در مورد فضای مجازی منحصر به فعالیت‌های اقشار مختلف اجتماعی نیست، بلکه این نگرانی عطف به فعالیت‌های کانون‌های‌شورشی در داخل و فعالیت‌های مقاومت سازمان‌یافته مردم ایران در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی است.

در این رابطه یک مهره حکومتی به نام روح‌الله قاسمیان نسبت به فعالیت مجاهدین خلق در فضای مجازی ابراز وحشت کرد و در این رابطه گفت: «شما نمی‌دانم شنیدید یا نه ارتش سایبری مجاهدین تا حالا شنیدید که توی آلبانی چه کار دارند می‌کنند یعنی شیوه جنگ آنها با ما به سایبری تغییر کرده یا مثلا ایجاد شایعه و تحریک و اغتشاش آفرینی به‌خصوص در حوادث دیماه ۹۶ چیز دیگری شاهد نبودیم خوب همه اینها دارند از آن بهره می‌برند» (تلویزیون حکومتی جام جم ۲۳اسفند ۹۹).

هراس از فعالیت‌های مقاومت بود که پیش از این جواد ظریف را وادار کرد به گونه‌یی خفت‌بار دست به دامان مدیر توئیتر شود تا حساب‌های مجاهدین و مقاومت را ببندد و خطاب به او نوشت: «سلام جک. توئیتر حساب کاربران واقعی ایرانی شامل مجریهای تلویزیون و دانشجویان را با فرض این‌که بخشی از یک عملیات نفوذ هستند بست. چطور است به ربات‌های واقعی در تیرانا که برنامه تبلیغی واشنگتن برای تغییر رژیم در ایران را نشخوار می‌کنند نگاهی بیاندازی؟».

اما از آن زمان تاکنون نه تنها فعالیت‌های ترویجی و تبلیغی براندازانه مردم از جمله مقاومت ایران در عرصه فضای مجازی کم نشده، بلکه آن‌چنان افزایش پیدا کرده که ولی‌فقیه ارتجاع را بار دیگر ناگزیر کرد به صحنه بیاید و نسبت به «ول» بودن فضای مجازی آه و فغان سربدهد.

این به‌معنای این است که نظام آخوندی برای سانسور آن نتوانسته کار چندانی از پیش ببرد و این مردم ایران و براندازان هستند که در این عرصه دست بالا را دارند

بی‌دلیل نیست که پاسدار حسین شریعتمداری گفت: «یعنی الآن در فضای مجازی مدیریت به‌عهده دشمن است».
Information
Author Radio Mojahed - رادیو مجاهد
Website -
Tags

Looks like you don't have any active episode

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Current

Podcast Cover

Looks like you don't have any episodes in your queue

Browse Spreaker Catalogue to discover great new content

Next Up

Episode Cover Episode Cover

It's so quiet here...

Time to discover new episodes!

Discover
Your Library
Search